Çamaşır Makinesinin Çalışırken Çok Hareket Etmesi Sorunun Nedenleri ve Çözümleri

Tamamen denge üzerine kurulu bir çalışma prensibi bulunan çamaşır makineleri yüksek güçte dönüşlerle çamaşırları yıkar. Çamaşır makinesinin yüksek motor gücüyle kazanı çevirmesi sayesinde çamaşırlar yıkanır. Ayrıca yıkama programının sonunda çamaşırlardaki suyun sıkılması için çok yüksek devirde kazan dönüşü yapar. Bu yüksek devirdeki dönüş hızlarının fizik kanunları gereğince karşılanması için yaylı bir sisteme sahiptir. Bu sayede kazanın yüksek güçteki dönüşünün hareketliliğe yol açmaması sağlanır. Bazı durumlarda çamaşır makinesinin çalışırken yerinden hareket etmesi durumuyla karşılaşılabilir. Bu olmaması gereken bir durumdur ve kesinlikle çözümü için Sultanbeyli Arçelik Servisi hizmetlerimizden profesyonel yardım almalısınız.

Çamaşır Makinesi Çalışırken Neden Hareket Eder?

Çamaşır makinenizin yıkama programı esnasında yerinde sabit kalması, dengesini koruması ve olası parça arızalarına yol açmaması açısından çok önemlidir. Eğer çamaşır makineniz yıkama esnasında yerinden hareket eder veya çok yüksek şiddette sallanırsa, mevcut sisteminde bir sorun olduğunu gösterebilmektedir. Çamaşır makinelerinin dengeyi sağlayabilmeleri için düz bir zeminde sabit şekilde durması gerekir. Eğer çamaşır makinenizi eğimli bir zemine koyarsanız, dengeyi koruyamayacak ve eğim yönünde hareketliliğine neden olacaktır. Bu yüzden böyle bir durumda öncelikle makinenin düz bir zeminde yerleştirilmiş olmasına dikkat edilmelidir.

Çamaşır makinesinin yıkama yaparken çok fazla sallanması veya hareket etmesine neden olabilecek teknik bileşen arızaları da söz konusu olabilir. Bu sorunlar arasında;

  • Çamaşır makinesi amortisörlerinin işlevini kaybetmiş olması,
  • Makinedeki kazan askılarının yerinden çıkmış olması veya işlev kaybı yaşamış olması,
  • Makinenizi aşırı yüklemiş olmanız,

Şeklindeki arıza ihtimalleri de söz konusu olabilir. Söz konusu arıza ihtimallerinin değerlendirilmesi için uzman Sarıgazi Arçelik Servisi teknikerlerimiz tarafından kontrol sağlanmalıdır.

Çamaşır Makinesinin Hareket Etmesi Nasıl Önlenir?

Düz bir zemin üzerine yerleştirmiş olmak en temel kuraldır. Bunun dışında çamaşır makinenizin yayları veya amortisörleri arızalanmış ise mutlaka uzman Kavacık Arçelik Servisi teknikerlerimiz tarafından sökülerek, yenisiyle değiştirilmelidir. Çamaşır makinenizin kazan askı yaylarının yerinden çıkmış olmaları da muhtemeldir ki bu durumda yerine takılarak sorun çözülür. Ancak bu durumda mutlaka kazan askı yaylarının yerinden çıkmasına neden olabilecek faktöründe tespit edilerek, tekrarlanmamasının sağlanması gerekmektedir.

Loading

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir