Kombi Patlamalı Yanıyor Sorunu Neden Olur? Patlamalı Yanma Nasıl Çözülür?

Kombinizin normal çalışması sırasında karşılaşacağınız olağan çalışma koşullarından farklı reaksiyon/tepkiler, cihazınızda bir sorun olduğuna işaret eder. Örneğin kombinizin patlamalı yanması mutlaka ciddiye de almanız gereken çok önemli kombi arızalarından birisine işaret etmektedir. Kombinizin patlamalı yanma gerçekleştirmesi kesinlikle olağan bir durum değildir ve profesyonel Ataşehir Baymak Kombi Servisi personelleri tarafından müdahale edilmesini gerektirir.

Kombinin Patlamalı Yanmasının Nedenleri

Kombinizde patlamalı yanma olarak tabir edilen ateşleme işleminin gecikmeli olması durumu temel olarak gazın şiddetli yanması durumunda ortaya çıkan bir arızadır. Kombinizde patlamalı yanma soruna sebep olabilecek farklı önemli nedenler söz konusu olabilmektedir. Kombinizin normal şekilde yanma gerçekleştirirken, zaman içerisinde yanmanın patlamalı hale dönüşmesi farklı nedenlerle ortaya çıkabileceğinden, uzman Ataşehir Demirdöküm Kombi Servisi teknikerleri tarafından kontrollerinin yapılması gerekir. Kombinizin patlamalı yanması;

  • Voltaj problemleri,
  • Kombi çakmak/iyonizasyon ayarı sorunları,
  • Fan motoru arızası,
  • Gaz valfi arızası,

Gibi parça ve sistem arızaları nedeniyle ortaya çıkabilmektedir. Bu tip sorunların tespiti ve onarım müdahalelerinin yerine getirilebilmesi ancak uzman kişiler tarafından sağlanabilir. Aksi halde hem kombide ciddi maliyetli başka arızalara mahal verilebilir hem de kişisel güvenliği ciddi risk altında bırakılmasına neden olunabilir. Bu yüzden kombiniz patlamalı yanma yapıyorsa çözümü için profesyonel servis hizmeti almalısınız.

Kombi Patlamalı Yanma Sorunu Nasıl Çözülür?

Kombinizi çalıştırdığınızda yanma işlemi ilk anda gerçekleşmiyor ve sonrasında patlamalı olarak gerçekleşiyorsa, yukarıda belirtilen arıza ihtimallerinden birisi cihazınızda mevcut anlamına gelir. Kombinizin aldığı voltajın dengesiz olması yanma fonksiyonunun sıkıntılı olarak gerçekleşmesine neden olacak ve bunun sonucunda patlama yanma gerçekleşecektir. Bu durumda kombinizin voltaj dengesinin stabilliğe kavuşturulması sağlanmalıdır.

Kombinizde çakmak ve iyonizasyon, fan motoru ve gaz valfi parçalarında teknik sorun söz konusu olmasından kaynaklı patlamalı yanma oluyorsa, ilgili olan parça sökülür. Arızalanmış olan parçanın onarım şansının bulunmaması veya onarımdan sonra işlevini tam olarak yerine getirememesi nedeni ile Kombi Servisi merkezimizde doğrudan parça değişimi uygulanır. Sökülen her parça yerine orijinal kombi yedek parçaları kullanılarak, onarım işleminden sonrada kombinizde olağan çalışma ve yüksek performans standartlarını elde edebilmeniz sağlanır.

Loading

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir