Çamaşır Makinesi Titreşim Yapıyor Sorunu ve Çözümü

Yüksek devir hızında dönüş gerçekleştiren çamaşır makineleri çamaşırların son derece hijyenik hale gelmesini sağlamaktadır. Ayrıca yüksek motor gücüne sahip olan modelleri ile yüksek devir hızlarına çıkabilen çamaşır makineleri, yıkama programı sonrasında çamaşırlarda su bırakmamaktadır. Bu sayede de günümüzde çamaşır makinesinde yıkanan çamaşırlar çok kısa sürelerde kuruyabilmektedir. Çamaşır makinesinin bu denli güçlü dönüş performansının fiziksel olarak stabil hale getirilebilmesi için çamaşır makinelerinde denge çok önemlidir. Bu doğrultuda da Sultanbeyli Profilo Servisi uzmanları çamaşır makinesinde titreşim ve ses meydana gelmesi gibi bir durumla karşı karşıya kalınabildiğini belirtmektedir.

Çamaşır makinesinin titreşim yapması, fazla ve garip sesler çıkartması çamaşır makinesinin bu dengesinde bir problem olduğunu göstermektedir. Kartal Profilo Servisi uzmanlarına göre çamaşır makinesinin dengesiz durması, sesli çalışmasına veya titreşim yaşamasına neden olabilmektedir. Çamaşır makinesinin altında bulunan 4 ayağının da mutlaka zemine düzgün bir şekilde sağlamca oturtulması gerekmektedir. Bu nedenle düz bir zeminde çamaşır makinesi kullanılmalıdır. Ancak düz bir zemin olmasa da ayarlanabilir ayakları sayesinde makinenin düz kalması sağlanabilmektedir. Bu nedenle de çamaşır makinesinin ayaklarının kontrol edilmesi öncelikle yapılacak işlemdir.

Çamaşır makinesinin düz bir zeminde bulunuyor olması veya ayaklarının zemine göre doğru şekilde ayarlanmış olması durumunda İstanbul Profilo Servisi teknik hizmetlerine başvuruda bulunulması gerekmektedir. Uzman teknikerler çamaşır makinelerinde yüksek devirdeki kazan dönüşünde rol üstlenen; amortisör, motor ve kazan kasnağı, rulman parçalarında arıza kontrolü gerçekleştirmektedir. Çamaşır makinesinin yüksek devir hızda dönüş yaparken kazanının en mümkün olan seviyede sabit kalmasına yardımcı olmaktadır. Böylelikle herhangi bir şekilde sarsıntıya bağlı makinede titreşim veya aşırı gürültü oluşumunun önüne geçilmesi sağlanıyor. Hatta çamaşır makinesinin parçalanması gibi bir riskinde ortaya çıkmasının önüne geçilmesi açısından çok önemlidir. Bu yüzden çamaşır makinesinin dış aksamında gözlemlenecek bir titreşim oluşumu veya aşırı gürültülü ya da garip ve farklı bir ses oluşumu gözlemlenen çamaşır makinelerinde mutlaka en kısa zaman dilimleri içerisinde profesyonel servis desteğinin alınmasına dikkat edilmesi çok önemlidir.

Loading

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir