Çamaşır Makinesi Çalıştırma

Çamaşır makinesi çalıştırmak evde eşiniz yada anneniz yokken sorunmu çıkarıyor? O zaman bu yazımı dikkatlice okuyun. Size faydası olabileceğini umuyorum. Bu yazımda “çamaşır makinesi nasıl çalıştırılır?” sorusuna cevap vermeye çalışacağım.

Çamaşır makinesini çalıştırmadan önce yıkayacağınız çamaşırın türünü bilmeniz gerekiyor. Çamaşır makinelerinde genelde

  • pamuklu
  • Yünlü
  • Hassas
  • Sentetik

gibi terimler olur bunlar yıkanacak çamaşır türüdür ve programı buna göre seçmelisiniz. Program seçerken çamaşırın türüne göre ısı ve sıkma ayarı seçimi de önem taşımaktadır. Örneğin yünlü olan kazak türü bir çamaşırı 60 derece de ve 1000 devirde yıkarsanız, geçmiş olsun yeni bir kazak almalısınız çünkü fazla ısı ve sıkma devrinden dolayı kazak genişler.

Program seçimi günlük olan çamaşırlar için hızlı programlar seçilerek yapılabilir.  Pamuklu ve iç çamaşırı türü olan çamaşırlar için pamuklu programı seçilir ve 40 ile 60 derece arası sıcaklıkta, ortalama 600-800 devir de seçilerek yıkanması uygun olacaktır.

Gelelim deterjan seçimi ve nasıl yükleneceğine, deterjan renkli ve beyaz olarak ayrılır ve atacağınız çamaşırın cinsine göre seçilmelidir. Renkli çamaşıra beyaz çamaşır deterjanı koyarsanız rekleri soldurur.

Çamaşır yüklerken tambur içerisinde üst kısımda dört parmak boşluk kalmalıdır. Bu çamaşırın tambur içerisinde hareket etmesi için gerekli bir miktardır. Ekonomi yapmak için fazla yüklemek hem makineye zarar verir hem de yıkama verimini düşürür.

Gelelmim makine nasıl çalışır kısmına, yukarıda yazdığım ve aşağıda ki resimde gördüğünüz gibi makineniz de program seçilir, kapak tam kapandığından emin olduktan sonra makineniz üzerindeki Başlat/Bekle tuşuna basarak makine çalıştırılır. Eğer makinenizde bir ekran mevcutsa bu ekrandan kalan süre ve yıkama işlemi hangi kademede bunu izeyebilirsiniz.

Umarım faydalı olabilmişizdir. Farklı soru ve sounlarınız olursa sitemizin altına yorum bırakabilirsiniz. Ayrıca İstanbul Anadolu Yakası Bostancı için Ataşehir Arçelik Servisi, Sultanbeyli İçin Sultanbeyli Arçelik Servisi, Sancaktepe semti için se Sancaktepe Arçelik servisi linklerinden yararlanarak şubelerimizden yardım alabilir yada 0216 471 59 56 numaralı telefonumuzdan servis talebinde bulunabilirsiniz.

Loading

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir