Çamaşır Makinesi Deterjan Çekmecesi Açılmıyor

Çamaşır makineleri hayatımızı kolaylaştıran ev cihazlarından biridir. Bunların arızalanmaları çeşitli sebeplere bağlı olmaktadır. Bu sebepler kimi zaman kullanıcı hatasına bağlı olup kimi zaman da eskimeye bağlıdır.

Çamaşır makinesinde deterjan çekmecesinin açılmaması arızası, kullanıcı hatasına bağlı olup, makineye fazla deterjan koymaya bağlıdır. Deterjan fazla yükleyince çekmece içerisinde kalabilmekte ve zamanla sertleşerek deterjan çekmecesinin ileri, geri hareketine engel olmakla birlikte ilerleyen zamanda tamamen kilitlenmesine yol açmaktadır.

Böyle durumlarla karşılaşmamak için makinenize yüklediğiniz çamaşır miktarı ile doğru orantılı deterjan koyunuz. Ayrıca her deterjan markası beraberinde ölçek de vermektedir. Makineye deterjanı ölçekle koymanız halinde hem tasarruf sağlayacağınız gibi hemde bu tür arızaların önüne geçmiş olursunuz.

Deterjanı makineye fazla koymakla tahliye pompası, pompa filtresi, su sevye cihazı ve rezizstans gibi makine için hayati önem taşıyan parçalara da zarar vermiş olursunuz.

Eğer İstanbul Anadolu yakasında yaşıyorsanız ve bu şekilde bir arıza ile karşılaşırsanız Kavacık Arçelik servisi firmamız sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır.

Loading

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir