Kombinizi Geceleri Kapatmayın

Kombi de tasarruf etmek istiyor iseniz geceleri kapatarak evinizi soğutmayınız. Ayırıca kısa süreli evden çıkıp tekrardan geliyor iseniz tehlikesi var ya da çok doğalgaz faturası gelir diye kombinizi kapatmayınız. Evinizi soğutursanız,  soğuk bir evi ısıtırken kombi fazladan doğalgaz harcayacaktır.

Servis çağırmadan öncesinde dikkat edilmesi gereken kimi kontrol olan noktaları bulunmaktadır. Bu kontrol sizlere kombi servisi çağırarak lüzumsuz servis ücretleri ödemenizi engelleyebilir. Kombiniz çalışmıyor ise kesinlikle gaz vanalarını kontrol ediniz. Normal ise daha daha sonra cereyan şarterine bakınız. Anında arkasından su basınç göstergesini kontrol ediniz. Ve kombinizi bir kaç kez reset yapınız halen çalışmıyor ise yapacak bir şey kalmadı demektir. Şu halde servis çağırmanız gerekecektir. Eğer kombiniz iflah olmayacak bir biçimde bozulmuşsa yeni kombi almalısınız. Şu halde alacağınız kombinin özellikleri nasıl olmalıdır?

Yeni bir kombide aranan özellik ısıtılacak evin metrekaresine uyumlu bir cihaz olup olmadığıdır. Hangi cihazın sizlere uyumlu olduğunu araştırmanız ve işinde uzman kişilerden bilgi almanız menfaatinize olacaktır.

Bununla beraber piyasada piyasaya getirilen onlarca cihaz arasından tercih yapmak sorun olduğu için  önce sizin cihazdan beklentileriniz nelerdir,  bunları düşünmeniz gerekir. Şu halde alacağınız kombi evinize daha uyumlu olacaktır.  Aynı sürede çevrenizde ki kombi kullanan kişilerdende bu konu ile alakalı bilgi ve memnuniyetini öğrenebilir ve  daha gerçek bir tercih yapabilirsiniz.  Evinize kalorifer tesisatı yaptırırken titiz davranmalısınız.  Genel olarak evinizin boyutları göz önüne alınmalı,  hangi odalara ne ölçüde radyatör konulmalı ve evin biçimine en uyumlu tesisat şekli ve yıllarca sorun yaratmayacak biçimde ne türlü yapılır. Bunlar önceden düşünülmelidir.  Kalorifer tesisatında bakır boruyu tercih etmenizi öneririz.

İnce detaya girersek; Evin alanı, binanın harici cephe izolasyonu, zemin üst kat ya da ara katta olup olmadığınız, duvarlarınızın kalınlığı,  binanın kaç cephesinin açık olduğu,  kuzey ya da güney cepheye bakan bölgeler, cihazın ısınmada sorun yaratmayacağı  bulunacağı konum,  v. b benzeri durumlar ilerki yıllarda tadilat gerektirmeden ve rahatca ısınma sunacaktır.

Evlerinde kombi kullanan  onlarca birey ilerki yıllarda bu durumlar göz önüne almamakta, dolayısıyla ” ısınamıyorum ” ,  veya  ” şu odadaki peteğimi büyültmek istiyorum ”  ,  ” cihazın yerini keşke buraya yaptırsadım ”  benzeri konular üstünde kafalarında soru işaretleri bulunmaktadır.

Loading

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir