Su Almayan Çamaşır Makinesi İçin Servis Müdahalesi

Bir çamaşır makinesinde su almama sorunu en sık görülen sorunlardan birisidir. Temel olarak belirlenen program çerçevesinde su alım işlemini gerçekleştirerek, yıkama aşamasına geçmesi gereken çamaşır makinesi suyu alamaz ise yıkamaya geçemez. Bu durumda çamaşır makinesinin fonksiyonlarının kullanılamamasına neden olabilir. Eğer çamaşır makinesi su almamakta ise Kurtköy Arçelik Servisi merkezinin profesyonel hizmetlerine başvuru gerçekleştirilmeden yapılabilecek bir takım kontroller bulunmaktadır. Buna göre öncelikli olarak çamaşır makinesinin su musluğu bağlantısının olup, olmadığının kontrol edilmesi gerekir. Su giriş hortumunun musluğa takılı olması halinde ise musluğun açık olup olmadığı ve musluğun bağlı bulunduğu şebekede su olup, olmadığının kontrol edilmesi gerekir. Bu kontrollerin hassas bir şekilde gerçekleştirilmesine dikkat edilmelidir.

Tüm bu kontrol gerçekleştirildikten sonra eğer bir sorun bulunmuyor ise sorunun daha kapsamlı olduğuna işaret eder.  Böyle bir durumda ise mutlaka İçerenköy Arçelik Servisi merkezi profesyonel hizmetlerine başvuru gerçekleştirilmesi gerekliliği bulunmaktadır. Çamaşır makinesinde su girişine engel olabilecek ilk olasılık olarak teknik personeller tarafından su giriş hortumu ya da su giriş hortumu filtresinde tıkanıklık meydana gelmiş olma olasılığı değerlendirilmektedir. Bu işlemde eğer tıkanıklık tespit edilir ise tıkanıklık giderilerek sorununun çözümü sağlanır. Ancak tıkanıklık mevcut değil ise çamaşır makinesinde mekanik temelli bir arızalanma söz konusu olabilir.

Çamaşır makinesinde su girişi kontrol eden su giriş ventili arızalanmış ise makine su alımını gerçekleştiremeyebilir. Böyle bir durumda etkin bir çözüm sağlanması amacı ile Bulgurlu Arçelik Servisi merkezinin alanında uzman teknik personelleri tarafından gerekli onarım müdahalesi için parça değişimi gerçekleştirilir. Çamaşır makinesinin su giriş ventilleri arızalı ise yenisi ile değişimi yerinde gerçekleştirilir. Gerçekleştirilen bu parça değişim işlemlerinde ise sadece orijinal Arçelik yedek parçalarının kullanımı gerçekleştirilir. Böylelikle çamaşır makinesinin değişen su giriş ventilinin yüksek kalitede olması ve böylelikle makinenin çok daha uzun ömürlü bir kullanım potansiyeline sahip olması sağlanabilir. Çamaşır makinesinin değişen ilgili parçasına yönelik olarak onarım sonrası 1 yıllık garanti desteği de sağlanıyor. Böylelikle olası problemlerin tüketici açısından mağduriyet teşkil etmemesi ve yüklü maliyetlere sebep olmaması sağlanabiliyor.

Loading

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir