Çamaşır Makinesinden Kazan Sürtme Sesi Geliyor, Ne Yapmalıyım?

Tüm çamaşırları yıkama koşullarına uygun kriterlerde hızlı ve konforlu bir şekilde yıkayan Arçelik çamaşır makineleri, yaygın şekilde kullanılıyor. Her çamaşır makinesinin içerisinde çamaşırların doldurulduğu ve yıkandığı bir “kazan” bulunuyor. Yüksek devirde dönüşle çamaşırları yıkayan ve sıkan kazanın fiziki dengesinin sağlanabilmesi için yay sistemi bulunur. Bu nedenle de çamaşır makinesi kazanları nispeten hareketlidir. Ancak bu hareket sınırlandırılmış ve herhangi bir ses çıkmasına neden olmayacak şekilde dizayn edilmiştir. Bu nedenle Üsküdar Arçelik Servisi teknikerleri, çamaşır makinesinden kazan sürtme sesi gelmesinin normal olduğunu belirtir.

Çamaşır Makinesinden Neden Kazan Sürtme Sesi Gelir?

Çamaşır makinesinden kazan sürtme sesi gelmesi halinde kesinlikle göz ardı edilmemesi gerekiyor. Önemsenmeyen kazan sürtme sesi, zamanla makinede çok daha ciddi ve komplike arızalanmaların meydana gelmesine yol açabilir.

Çamaşır makinenizdeki kazan sürtme sesi birden fazla nedene bağlı olarak meydana gelir. Bu sürtme sesi kazanın bağlı olduğu lastik ve yayların yanı sıra ön kısımdaki lastiğe dönüş sırasında değmesinden kaynaklı olarak da meydana gelebilir. Bu noktada Kozyatağı Arçelik Servisi teknikerleri, çamaşır makinesinden kazan sürtme sesi gelmesi durumunda;

Lastik sertleşmesi

Kazan rulman sorunu

Motor rulman sorunu

Amortisör arızası

Yay sorunu

Gibi olasılıklar söz konusudur. Çamaşır makinesinde kazan sürtme sesinin gelmesine neden olabilecek bu durumlardan hangisinin söz konusu olduğunu belirlemek bile bireysel olarak olanaksızdır. Bunu nedenle profesyonel çamaşır makinesi servis desteğinin alınması büyük önem taşımaktadır.

Çamaşır Makinesi Kazan Sürtme Sesine Ne Yapılmalı?

Çamaşır makinenizin kazan sürtme sesi geldiğinde bunu mutlaka dikkate almalısınız. Özellikle makine içerisinde hatayla atılan yabancı cisimler gibi olumsuzluklar söz konusu değil ise teknik bileşen arızasına bağlı olarak bu sesin gelmesiyle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Çamaşır makinesinin kazan sürtme sesi motor rulmanı, kazan lastiği ve kazan rulmanı bileşenleri uzman Kurtköy Arçelik Servisi teknikerleri tarafından kontrolden geçirilmelidir. Kontrollerde eğer bir sorun tespit edilir ise doğrudan yenisiyle değişiminin gerçekleştirilmesi gerekir. Orijinal Arçelik yedek parçaları ile değişim işlemi gerçekleştirerek, makineden gelen kazan sürtmesi sorununun giderilmesi mümkün olur.

Loading

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir