Çamaşır Makinesi Kazan Bilyası Nedir ve Neden Değişir?

Çamaşır makinelerimiz, yüksek performanslarıyla yaşamımızdaki tüm tekstil ürünlerimizin ve kıyafetlerimizin yüzde yüz hijyene sahip olmasını sağlıyor. Üstelik bunu çok hızlı ve basit şekilde elde edebilmemizi sağlıyor. Ayrıca gelişen teknolojiyle birlikte çalışma sırasında çıkardığı seslerde minimal boyutlara indirildi. Böyle olunca çamaşır makineleri arızalanıp, çalışırken yüksek ses çıkartıncaya dek hayatımızın sırasında bir parçasıymış gibi algılıyor. Çamaşır makinesinin normal çalışma sesinin çok üzerinde bir ses çıkartması çok fazla rahatsız edici olabilir. Makineler temel prensibi gereğince yüksek devirde dönüşle çamaşırları yıkar ve sıkar. İşte bu dönüşün mekanik altyapısını rulman olarak isimlendirilen kazan bilyaları sağlar. Eğer bu bilyalar dağılmış ise makine çok ses yapar ve Moda Arçelik Servisi profesyonel hizmetlerine ihtiyacınızı doğurur.

Çamaşır Makinesi Kazan Bilyası Dağıldığı Nasıl Anlaşılır?

Bireysel olarak kendiniz evde bunu tam olarak anlayamasanız da çıkardığı ses nedeniyle kullanım sorunu olduğunu anlayabilmenizi sağlar. Çünkü rulman sorunları makinenin dönüşü sırasında çok rahatsız edici bir sesin çıkışına yol açar. Özellikle de çamaşır makinesini boşken çalıştırdığınızda bu sesi daha iyi anlayabilirsiniz. Çamaşır makinesi kazan bilyası dağılmış ise bireysel olarak yapabileceğiniz herhangi bir müdahale şansı bulunmuyor. Çünkü bu bilyanın değiştirilmesi için tüm makinenin sökülmesi gerekiyor. Küçükyalı Arçelik Servisi uzmanları tarafından bu işlemleri süratli ve kaliteli şekilde gerçekleştiriliyor.

Çamaşır Makinesi Kazan Bilyası Nasıl Değiştirilir?

Uzmanlık gerektiren bir işlem olması sebebi ile Yakacık Arçelik Servisi merkezine başvuruda bulunmalısınız. Profesyonel ekipler tarafından çamaşır makinesi servis merkezine alınır. Burada uzmanlar tarafından üst kapak, ön panel ve ardından da makine kazanı tamburdan tamamen ayrılır. Bu işlemlerin ardından özel ekipmanlar vasıtası ile çamaşır makinesinin kazan bilyaları yerinden çıkartılarak, yerine yenisi takılır. Daha sonra makine yeniden toplanarak, gerekli olan testler gerçekleştirildikten sonra kullanıma hazır hale getirilir. Çamaşır makinesinin bilya değişim işlemi çok yüksek seviyede işçilik gerektiren bir işlemdir. Dolayısı ile de maliyetli bir çamaşır makinesi arıza onarımıdır. Ancak bilyaların değişiminin olanaksız olması durumunda çamaşır makinesi kazanının değiştirilmesi gerekir ki bu durumda da adeta yeni bir çamaşır makinesi almışçasına bir maliyetle karşı karşıya kalınabilir.

Loading

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir