Çamaşır Makinesi Sıkma Yapmıyor, Ne Yapmalıyım?

Tasarruflu ve pratik yıkamanın dışında çamaşır makinelerinin en temel avantajlarının başında kesinlikle makineden çıktıktan sonra çok hızlı kurumasıdır. Çünkü çamaşır makineleri güçlü motorlarıyla yüksek devirde dönerek, çamaşırlardaki suyun yüksek oranda boşaltılmasını/sıkılmasını sağlar. Bu sayede elde yıkamaya göre çok daha kısa sürelerde çamaşırlar kuruyabilir. Dolayısıyla çamaşır makinenizin sıkma yapmaması sorunu, gerçekten can sıkıcı bir sorun olabilir. Arçelik Servisi merkezimizde de bu tip sorunları çok sık görüyoruz.

Çamaşır Makinesinin Sıkma Yapmaması Nedenleri Nelerdir?

Programda özellikle sıkma yapmama seçeneğini ayarlamamanız dışında yıkama sonunda makinenizin sıkma yapmaması bir sorun olduğunu gösterir. Çamaşır makinenizin sıkma yapmaması sorununa neden olabilecek çok fazla farklı etken bulunuyor. Eğer çamaşır makineniz sıkma yapmıyorsa;

  • Kafası karışmış olabilir.
  • Su tahliye filtresi tıkanmış olabilir.
  • Su tahliye pompası arızalanmış olabilir.
  • Çok aşırı/ağır yükleme yapılmış olabilir.

Çamaşır Makinesi Sıkmama Sorunu Nasıl Çözülür?

Çamaşır makinenizin sıkma yapmaması gerçekten ciddi bir sorun haline dönüşebiliyor. Çamaşırları sulu bir şekilde bırakması durumunda bazen kapağı da açılmayabiliyor. Çamaşır makinenizin sıkma yapmadığını ve içerisinde su bıraktığını fark ettiğinizde yapmanız gerekenler;

  • Yıkama programını iptal etmek,
  • Su tahliye filtresini temizlemek,
  • Çamaşırların çok ağır veya çok yoğun olup, olmadığını kontrol etmek,
  • Kirli suyu boşaltma hortumunun uygun yükseklikte olup, olmadığını kontrol etmek,
  • Makinenizdeki suda bırakma/bekletme özelliğinin devrede olup, olmadığını kontrol etmek,

Şeklindedir. Bu kontrol ve uygulamaları bireysel olarak yapabilirsiniz. Bu işlemleri yapmanıza rağmen çamaşır makineniz hala sıkma yapamıyorsa, teknik bileşenlerde birisi arızalanmış ve görevini yerine getiremiyor demektir. Böyle bir durumda sizin müdahale şansınız olmadığı için profesyonel servis hizmeti almanız çok önemlidir. Profesyonel servis hizmeti içinde Arçelik Servisi iletişim numaralarımızdan 7 gün 24 saat destek alabilirsiniz.

Arızalı Parçalar Değiştirilir

Çamaşır makinenizin sıkma yapmaması parça arızasından kaynaklıysa bunun birden fazla nedeni olabilir. Çekmeköy Arçelik Servisi merkezimizin uzman teknikerlerimiz çamaşır makinenizin su tahliye filtresi pompası başta olmak üzere su boşaltım ve sıkma işleminde görevli olan tüm parçaları tek tek kontrol eder. Yaptığımız kontrollerde tespit ettiğimiz sorun ve çözümü konusunda tarafınıza kapsamlı ve kolay anlaşılır bilgilendirme sağlarız.

Loading

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir