Çamaşır Makinesi Çalışırken Çok Fazla Isınıyor

Yüksek devir hızı kapasiteleri, daha özellikli yıkama programı seçenekleriyle çamaşır tiplerine göre yıkama gibi pek çok özellik, yeni nesil çamaşır makinelerinde standart olarak alıyor. Elektrik ve su gibi iki farklı etkeni, temel fonksiyonunu yerine getirmek maksadıyla kullanan cihazlardır. Bu cihazlarda kullanım hataları, çevresel faktörler gibi pek çok nedenle çeşitli arızaların görülebilmesi de mümkün oluyor. Çamaşır makinesinin yıkama programı çalıştırıldığında aşırı ısınması sorunu da yaygın görülen makine arızalarından birisidir. Bu çamaşır makinesi arızası temel olarak kullanılabilirlik açısından herhangi bir olumsuzluk teşkil etmiyor. Bu nedenle de çoğu kullanıcı tarafından aşırı ısınma sorunu göz ardı edilerek, makine kullanılmaya devam ediyor. Ancak Arçelik Servisi uzman teknikerlerimiz bu sorunun çok ciddi problemlere davetiye çıkartabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Çamaşır Makinesi Çalışırken Neden Çok Isınır?

Çamaşır makinesi su ve elektrik bağlantıları ile çalışabilmektedir. Kazanını yüksek devir hızında döndürerek, çamaşırları yıkar ve sıkar. Bu işlem fonksiyonları esnasında da belirli bir ısı kaynağı ortaya çıkabilmektedir. Ayrıca seçilen programa göre de su sıcaklığı değişken olacağından yüksek su sıcaklıklarında makine ısınabiliyor. Ancak çamaşır makinesi çalışırken aşırı ısınıyorsa bu bir sorun olduğunu göstermektedir. Çamaşır makinesinin yıkama esnasında aşırı ısınması problemi temel olarak;

Termistör arızası,

Isıtı rölesi arızası,

Termostat arızası,

Şeklinde değerlendirilir. Bu 3 parça arızası, çamaşır makinesinin yıkama yaparken aşırı ısınmasına neden olmaktadır.

Çamaşır Makinesinin Aşırı Isınması Nasıl Önlenir?

Çalıştığı esnada olması gerekenden çok fazla ısınan çamaşır makinesinde olası arızaların uzman teknikerler tarafından özel ekipmanlar kullanılarak, kontrol edilmesi gerekir. Sultanbeyli Arçelik Servisi merkezi uzun yıllardır olduğu gibi günümüzde de bölge genelinde bu tip makine arızalarında kullanıcıların yanında bulunuyor. Aşırı ısınan çamaşır makinelerinde de kaliteli ve düşük maliyetli çözümler sağlıyor. Bu çerçevede çamaşır makinesinin termistörünün hatalı çalışması ihtimali değerlendirilerek, arızalı olduğu belirlendiğinde doğrudan parça değişimi uygulanarak çözüm sağlanmaktadır.

Makinedeki ısıtıcı rölesinin arızalanması da aşırı ısınma sorunuyla karşılaşılmasına neden olur. Bu parçadaki arızalara en erken dönemde yapılacak müdahaleler, sorunun hem hızlı hem de ekonomik biçimde çözülmesini sağlar. Bu arızada cihazın ısıtıcı rölesi onarımı veya değişimi müdahaleleri gerçekleştirilir. Makinenin termostatının arızalanması durumunda doğrudan parça değişimi ile çözüm sağlanır. Termostat arızalanmış ise su sıcaklık seviyesini doğru ölçememesine ve dolayısıyla suyun aşırı ısınmasına neden olarak, makinede aşırı ısınma sorunuyla karşı karşıya kalınmasına neden olur. Bu yüzden en kesin çözüm için Kurtköy Arçelik Servisi uzman teknikerleri tarafından parça değişimi uygulanır.

Loading

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir