Çamaşır Makinesi Su Tahliye Etmiyor? Çamaşır Makinesi Su Boşaltmıyor Arızası Çözümü

Farklı program seçeneklerinin bulunduğu çamaşır makinenizde tüm çamaşırlarınız yapısal özelliklerine uygun olarak, en kaliteli şekilde yıkanır. Temel çalışma prensibi çerçevesinde makineniz, seçtiğiniz programa uygun olarak su alımı yapar ve işlem sonucunda da aldığı suyu tahliye kanalları üzerinden dışarıya atar. Suyun dışarıya atım işlemi veya teknik adıyla suyun makineden tahliye işlemi içi birden fazla teknik parça sorumludur. Bu parçalardan bir veya birden fazlasında bir sorun meydana geldiğinde makineniz suyu tahliye edemez. Suyun tahliye edilememesi durumunda da makine programı bitiremez ve çamaşırları sulu bırakır. Arçelik Servisi merkezimizde kullanıcıların çamaşır makinesi kullanımında en fazla bu sorunla karşılaştıklarını görmekteyiz.

Çamaşır Makinesi Suyu Neden Tahliye Edemez?

Çamaşır makinesi suyu boşaltmıyor sorunu, en yaygın görülen arızalardan birisidir. Makinenizin yıkama programına göre durulama, yıkama ve sıkma işlemleri sonrasında içerisinde kalan suyu tahliye etmesi gerekir. Eğer bu su tahliye işlemini başarıyla tamamlayamaz ise program ilerlemez veya tamamlanmaz. Bu durumda makinenizin kullanımı açısından olumsuz etki oluşturarak, gündelik yaşantınızda mağduriyet yaşamanıza neden olur. Arçelik Servisi merkezimiz bölgenizde her zaman hazır bulunan tam donanımlı mobil servis araçlarıyla hızlı bir servis hizmeti sunarak, sorundan kısa sürede kurtulmanızı sağlamaktadır.

Çamaşır makinenizin su tahliyesini yapamaması su tahliye hortumunun kıvrılması, dönmesi veya tıkanması nedeniyle yapamaz. Ayrıca su tahliye filtresinin tıkanması, su tahliye pompasının arızalanması gibi nedenlerle de su tahliyesini yapamaz. Bu olasılıkların haricinde nadir olarak su tahliyesi program aygıtı tarafından gerçekleştiremeyebilir.

Çamaşır Makinesi Suyu Boşaltmama Sorunu Nasıl Çözülür?

Çamaşır makinenizin içerisinde su bırakmasına neden olan su tahliye sorununun çözümü oldukça basittir. Koşuyolu Arçelik Servisi uzman teknikerlerimiz tarafından bu sorunun çözümü hızlı ve ekonomik maliyetlerle gerçekleştirilir. Çamaşır makinenizde;

  • Su tahliye filtresi tıkanmış ise açılır.
  • Su tahliye hortumu kıvrılmış veya dönmüşse düzeltilir ve tıkanmış ise açılır.
  • Su tahliye pompası arızalanmış ise orijinal yedeğiyle düşük maliyetli olacak şekilde değiştirilir.
  • Program aygıtı arızalanmış ise bilgisayarlı ortamda arızasına bakılır ve onarım şansı bulunuyor ise onarılır. Onarım şansı bulunmuyor ise yenisiyle değiştirilir.

Tüm bu işlemler firmamız tarafından 1 yıl garantili olarak gerçekleştirilir.

Loading

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir