Bulaşıklar Makineden Neden Paslı Çıkar? Bulaşık Makinesinin Bulaşıkları Paslandırması Nasıl Engellenir?

Günümüzde bulaşık makinelerinin gelişmiş teknolojik donanım ve özellikleri sayesinde her bulaşık tipine uygun şekilde yıkama yapabileceğiniz program alternatifleri bulunmaktadır. Böylelikle tüm bulaşıklarınızı rahatlıkla ve hatta bazı modellerde ön yıkama olmadan yıkayabilirsiniz. Bulaşıklarınızı makinede yıkarken karşılaşabileceğiniz sorunlar ise önlenebilir niteliktedir. Örneğin bulaşıklarınızın makineden çıktığında paslı olması gibi son derece ciddi bir sorunun dahi çözümü basit şekilde sağlanabilir. Caddebostan Bosch Servisi uzman teknikerlerimiz, bulaşık makinenizde yıkanan çelik bulaşıkların paslı çıkmasını kesinlikle ciddiye almanızı sağlığınız açısından şiddetle tavsiye etmektedir.

Bulaşık Makinesinde Bulaşıklar Neden ve Nasıl Paslanır?

Genellikle bulaşık makinesinde yıkanan çatal, kaşık ve bıçak gibi ürünlerde paslanma gibi bir sorun yaşayabilirsiniz. Böyle bir durum bulaşık makinesi teknolojisinde olağan bir durum değildir ve makinenizde bir sorun olabilir. Bulaşıklarınızın tahrip olmasının ötesinde sağlığınızı riske edebilecek bu duruma karşı mutlaka en kısa vadede kalıcı bir çözüm sağlamanız gerekmektedir. Bu çözümü sağlamak üzere Ataşehir Bosch Servisi merkezimizden teknik destek alabilirsiniz. Bulaşıklarınızın yıkama sonrasında makineden paslı çıkması durumu genellikle 2 nedenle meydana gelmektedir.

İlk neden temel olarak bulaşık makinesinin sepetidir. Çatal, kaşık ve bıçak gibi bulaşıklarınız için makine içerisinde bir sepet bulunur. Bu sepet yüksek su sıcaklıkları ve deterjan kimyasalları gibi unsurlardan kaynaklı zaman içerisinde paslanmaya maruz kalmasın diye güçlü plastikle kaplanmıştır. Ancak zaman içerisinde çeşitli nedenlerle uğradığı zedelenmeler nedeniyle plastiği deforme olur ve metal kısmı açıkta kalır. Bu durumda zamanla aşırı su temasından paslanmaya ve neticesinde de pasın içerisinde yıkanan bulaşıklara da bulaşmasına neden olur. Uzman teknikerlerimiz böyle bir durumda bulaşık makinesi sepetini yenisiyle değiştirmektedir.

Bulaşık Makinesinde Pas Sorunu Nasıl Önlenir?

Bulaşık makinenizin tüm bileşenleri su ve yüksek sıcaklıklara karşı yüksek dayanıklılığa sahip olan paslanmaz çelik ve türevlerinden üretilmiştir. Dolayısıyla makinenizin temel bileşenlerinde paslanma söz konusu olmaz. Ancak bulaşık makinesi sepetinde durum biraz farklıdır ki paslanmaya neden olması durumunda yenisiyle değiştirilir. Makinelerde paslanmanın ikinci nedeni ise makineye gelen su borularının içerisinde korozyon oluşmasıdır. Bu durumda borulardan makine içerisine resmen pas akışına neden olarak, yıkanan metal bulaşıklarında paslanmasına neden olur. Kurtköy Bosch Servisi uzman teknikerlerimiz bu durumda da bulaşık makinenizin içini özel ürünlerle temizler ve su giriş hortumu ve filtrelerini yenileriyle değiştirerek, kesin çözüm oluşturur.

Loading

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir