Bulaşık Makinesinin Deterjan Kapağı Kapanmama Sorunu Neden Olur? Bulaşık Makinesi Deterjan Haznesi Arızası Nasıl Giderilir?

Bulaşıkları daha kolay, daha iyi ve daha tasarruflu bir şekilde yıkamanıza yardımcı olan bulaşık makinelerinin kullanımında dikkatli olmalısınız. Bulaşık makinesi teknolojisinin temel çalışma prensibi gerekliliklerine yerine getirmeli ve kullanma kılavuzuna uygun şekilde hareket etmelisiniz. Aksi halde kullanıcı hatalarından veya çevresel faktörlerden dolayı makineniz bileşenlerinde arızalanma yaşayabilirsiniz. Bu arızalarda doğrudan performans sorunları veya makineyi kullanamama şeklinde size yansır. Bulaşık makinesi deterjan kapağının kapanmaması da bu nitelikteki sorunlardandır. Arçelik Servisi merkezimizin uzman teknikerleri bu tip makine arızasından düşük maliyetlerle kolayca kurtulabilmenize yardımcı olur.

Bulaşık Makinesi Deterjan Kapağı Neden Kapanmaz?

Bulaşık makinelerinin kullanımı esnasında kullanıcıların en sık karşılaştıkları sorunların arasında deterjan haznesi arızaları gelmektedir. Her ne kadar Arçelik kalitesiyle üretilmiş olursa olsun temel fonksiyon özellikleri dolayısıyla bulaşık makinesinin deterjan haznesinde çeşitli arızalar meydana sıklıkla gelebilmektedir. Bu arızalardan birisi de deterjan haznesinin kapağının kapanmamasıdır. Bulaşık makinesinin deterjan kapağının kapanmaması, yıkama programının başlamamasına neden olur. Program başlasa bile deterjan hazneden düşecek ve bulaşıklarınız temizlenmeden makineden çıkacaktır. Bu yüzden bulaşık makinenizin deterjan kapağı kapanmadığında çözümünü sağlamanız gerekmektedir.

Bulaşık makinelerinde deterjan haznesinin kapağının kapanmamasının teme olarak 2 ana nedeni bulunur. İlk neden makinelerin program düğmesinin yarı durumda açık olması durumunda güvenlik mekanizması devreye girerek, deterjan kapağının kapanmamasına neden olabilir. Bu durumda çözümü program ayar düğmesini tamamen kapatarak, deterjan kapağının sorunsuz şekilde kapanmasını sağlayabilirsiniz. Ancak sorun böyle bir şey değilse ikinci neden olan deterjan haznesi arızası söz konusu olur ki çözümü için profesyonel Arçelik Servisi hizmeti almalısınız.

Bulaşık Makinesi Deterjan Kapağı Kapanmama Sorunun Çözümü

Bulaşık makinesinin deterjan kapağının kapanmaması şikayeti için Ataşehir Arçelik Servisi uzman teknikerlerimiz hızlı ve kaliteli çözümler üretebilmektedir. Bulaşık makinenizin deterjan kapağını destekleyen ve açma ve kapama fonksiyonunu sağlayan mekanik sistemde bir arıza meydana gelmiş olabilir. Böyle bir durumda uzun vadeli kalıcılık sağlayacak bir çözüm için muhakkak deterjan haznesinin yenisiyle değiştirilmesi gerekir. Bu sayede makinenizin deterjan haznesi kapağı olması gerektiği gibi açılır ve kapanır hale gelecektir.

Loading

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir