Bulaşık Makinesi Temizliği Nasıl Yapılmalı? Bulaşık Makinesi Temizlenirken Nelere Dikkat Edilmeli?

bulaşık makinesi temizliği

Mutfaklarda ev hanımlarının en önemli yardımcıları olan bulaşık makineleri, yaşam alanlarına konfor ve rahatlık kazandırıyor. Ayrıca bulaşık yıkamada harcanan suyu ciddi manada düşürdüğü gibi bulaşık yıkamaya ayrılan vakitleri kişisel olarak değerlendirebilmeye olanak verir. Hayatımızda böylesine ehemmiyet teşkil eden bir etkiye sahip olan bulaşık makinelerinin kullanımında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. Bu hususlar arasında da Arçelik Servisi uzman teknikerlerimizin de dikkat çektiği her ne kadar deterjanla bulaşıkları yıkıyor olsa da periyodik olarak makinenizi ayrıca temizlemeniz gerektiği konusu öne çıkıyor.

Bulaşık Makinesi Neden Temizlenir?

Pek çok kullanıcı açısından bulaşık makinesini temizleme işi çok gerekli gelmiyor olsa da Arçelik Servisi merkezimize gelen bulaşık makinesi arıza bildirimlerinin altında yatan temel neden budur. Çünkü bulaşıklarınızdan kalan yemek artıkları ve yanı sıra kireç kalıntıları gibi pek çok etken makinenizin kirlenmesine, bağlantı yollarında ve filtrelerinde tıkanmaya ve hatta makine parçalarının bozulmasına dahi neden olabilir. Ayrıca bulaşık makinenizde yıkanan bulaşıkların iyi yıkanamamasına ve yanı sıra makine içerisinde kötü koku oluşumuna neden olabilir. Bu yüzden bulaşık makinenizi en azından birkaç yıkamada bir uygun ürünlere tamamen temizlemelisiniz. Ayrıca özel malzeme yardımıyla makinenizi boş turda çalıştırıp, temizlemeye de dikkat etmelisiniz.

Bulaşık Makinesi Nasıl Temizlenir?

Bulaşık makinesinin iç ve dış kısımlarını temizlerken dikkatli hareket etmelisiniz. Özellikle çizilme ve deformasyon risklerini ortadan kaldıracak yumuşak bezler aracılığıyla temizliği yapmalısınız. Bunun dışında bulaşık makinesi temizliğinde su giriş hortumu ve filtresi, su tahliye hortumu ve su tahliye filtresi kısımlarında sudan gelen yabancı cisimler, bulaşıklardan gelen kir ve yabancı cisimler ve kireç kalıntıları nedeniyle tıkanma olmasına karşı da temizlik yapmalısınız.

Bu makine temizleme işlemleri sayesinde ilerleyen süreçte tıkanmaların makine performansını olumsuz şekilde etkilememesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca bulaşık makinenizin kullanım ömrünü de önemli oranda uzatabilirsiniz. Bulaşık makinenizin kullanımı sırasında karşılaşabileceğiniz teknik sorunlarda ise hem güvenli hem de başarılı arıza onarım müdahaleleri için Koşuyolu Arçelik Servisi merkezimizi arayabilirsiniz. Firmamız tarafından tüm bu işlemler sizin adınıza dünya standartlarına uygun olarak 1 yıl garantili şekilde gerçekleştirilmektedir.

Loading

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir