Buzdolabında Aşırı Buzlanma Neden Olur? Buzdolabının Buzlanma Yapması Nasıl Önlenir?

Hayatınızı kolaylaştıran özellikleriyle buzdolabı cihazları, her evin en temel gereksinimleri arasında yer almaktadır. Gelişmiş özellikleri sayesinde gıdaların çok daha uzun süre taze şekilde muhafaza edilebilmesine yardımcı olur. Bu denli önemli bir görevi bulunan buzdolabınızda bir sorun yaşadığınızda kullanımı doğrudan etkilemese dahi mutlaka göz ardı etmemelisiniz. Çünkü çok basit arızalar bile gerekli onarımı yapılmadığı takdirde zaman içerisinde çok daha komplike ve çok daha maliyetli arızalar haline dönüşebilir. Bu yüzden İstanbul Siemens Servisi olarak cihazınızdaki en basit sorun için dahi çözüm oluşturmada çok daha hassas yaklaşım sergilemenizi tavsiye ediyoruz.

Buzdolabı Neden Aşırı Buzlanma Yapar?

Buzdolabınızın içerisinde buzlanma olması kesinlikle normal bir durum değildir. Günümüzde buzdolabı teknolojisinin temel çalışma prensibi gereğince buzlanmaya yol açmaması gerekir. Eğer buzdolabınızın arka duvarında veya üst kısmında buzlanma gözlemliyorsanız, buzdolabınızın çalışmasında bir hata var anlamına gelir. Ve kesinlikle bu durumu dikkate alarak, buzlanma olmasının önüne geçmek için gerekli müdahaleleri yerine getirmelisiniz. Caddebostan Siemens Servisi olarak bu konuda size hızlı ve kaliteli çözümler sunmaktayız. Buzdolabınızda hatalı mod seçimi buzlanmanın en yaygın nedenlerinden birisidir. Özellikle yaz aylarında kış modunu kullanmanız buzlanmaya ve aynı zamanda elektrik tüketimini artmasına neden olacaktır.

Buzdolabında Buzlanma Nasıl Çözülür ve Nasıl Önlenir?

Buzlanma problemiyle karşılaştığınızda öncelikli olarak yapmanız gereken şey buzların erimesini sağlamak olmalıdır. Kavacık Siemens Servisi merkezimizin uzmanları buzdolabınızdaki buzları eritmek için çalışmadan yaklaşık 24 saatlik bir bekleme süresine bırakmanızı önermektedir. Bu işlemi gerçekleştirirken buzdolabı çalışmayacağından içerisindeki gıdaların bozulmasına neden olabilirsiniz. BU yüzden işlem öncesinde buzdolabında yer alan ürünler için alternatif bir çözüm oluşturmalısınız.

Buzdolabınızdaki ürünleri çıkarttıktan sonra cihazı prizden çekmelisiniz. Buzların tamamen eridiğini görene kadar bu vaziyette beklemelisiniz. Bu süreler 12 saatten 24 saate kadar çıkabilmektedir. Bu işlemin ardından buzdolabını çalıştırdıktan sonra tekrar buzlanma görmeniz durumunda ise bu defa müdahalenin uzmanlarımız tarafından teknik kapsamda yapılması gerekir. Profesyonel müdahale için servisimize 7/24 anında ulaşabilirsiniz. Talebiniz doğrultusunda bölgenizdeki uzman ekibimiz, adresinize süratle yönlendirilir.

Loading

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir