Kombi Ayarlanandan Yüksek Sıcaklığa Çıkıyor

Petek tesisatı ile evin her odasında ısınma ihtiyacının en ekonomik şekilde karşılanmasına yardımcı olan kombiler, modern çağın en önemli teknolojik ürünlerinden birisini oluşturmaktadır. Temel çalışma prensibine göre kombilerde ısıtma işlemleri doğalgaz bağlantısı ile alınan doğalgazın ateşleme sistemi ile yakılmasından sonra su şebekesinden alınan suyun ısıtılması ile gerçekleştirilmektedir. Isıtma işlemleri için bu şekilde suyu ısıtarak, peteklere gönderen kombilerin ön cephesindeki kontrol panelleri bulunur. Bu kontrol panellerinde kombinin mevcut işlevlerinden, ayarlanan su sıcaklık değerlerinin takibine kadar pek çok anlık bilgiye ulaşılabilmektedir. Kolay ve pratik kombi kullanımı sağlayan kombi kontrol panelindeki göstergelerde ayarlanandan yüksek sıcaklığa çıkıldığı görülüyor ise Kombi Servisi merkezine başvuru yapılabilir.

Sıcak su kullanımı ya da ısıtma işlemleri için aktif şekilde çalıştırılan kombilerde, suyun dolaşım fonksiyonu esnasında ısıyı peteklere ya da sıcak su eşanjörüne bırakması sonucunda devir daim fonksiyonunu yerine getiriyor olması nedeni ile ısı kaybının meydana gelmesi söz konusu olabiliyor. Bu durumun neticesinde de kombi daha yüksek bir sıcaklık değeri gönderimi gerçekleştirerek, söz konusu sıcaklık dengesinin daha önce tüketici tarafından ayarlanmış olan seviyede oluşturulmasını sağlamaktadır. Bu çerçevede de kombi gösterge panelinde ayarlanandan daha yüksek bir sıcaklık seviyesi gören kombi kullanıcıları Kombi Servisi merkezine kombi arızası için başvuruda bulunabiliyor.

Kombilerde suyun gidiş ve dönüş fonksiyonu sırasında NTC sensörleri tarafından gerçekleştirilen ölçüm işlemleri çerçevesinde modülasyon sağlanarak, sıcaklık dengesinin etkin bir şekilde korunması sağlanmaktadır. Bu işlem fonksiyonlarının beraberinde de kullanıcılar kombinin gösterge panelinde sıcaklık kombi içerisinde mevcut olan gidiş hattı içerisindeki okunmuş olan suyun sıcaklık değerlerini görebilmektedir. Bu bilgiler ışında Kombi Servisi teknikerlerine göre kullanıcıların kesinlikle ayarlamış oldukları değerin üzerinde bir kombi sıcaklık seviyesini gösterge ekranında görmesi durumunda kombinin çok daha fazla yakıt tüketimi gerçekleştirdiği düşüncesine girmemesi gerekmektedir. Örneğin 50 derece için ayarlanmış olan kombinin gösterge panelinde kullanıcılar tarafından 70 derece sıcaklığının görülmesi kesinlikle 70 derecelik bir sıcaklık dengesinin yakalanmasına yönelik olarak bir yakıt tüketiminin gerçekleştirildiği algısının oluşmaması gerekmektedir. Temel olarak kombi bu durumda yine 50 derece sıcaklık seviyesinin üretimi için harcanması gereken standart doğalgaz tüketimini gerçekleştirmiştir.

Loading

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir