Kombi Basınç Seviyesi Neden Sürekli Düşer?

Kombilerde güvenli kullanım ve stabil çalışma açısından mutlaka belirtilen 1.5 bar seviyesi dengesinin korunması gerekmektedir. Eğer kombi basınç seviyesi 1.5 bar altına düşer ise performans sorunları meydana gelebileceği gibi güvenlik açısından da ciddi riskler ortaya çıkabilir. Kombilerde basınç bar seviyesinin düşmesi genel olarak kombide meydana gelen bir kaçak nedeni ile oluşmaktadır. Kombinin basınç seviyesi sürekli olarak taze su verilmesi gerekliliğini doğuracak şekilde sıklıkla düşüş yaşıyor ise mutlaka profesyonel ve uzman kişiler tarafından kontrol edilmesi gerektiğinden Ferroli Kombi Servisi merkezine başvuru gerçekleştirmelisiniz.

Kombi Basınç Seviyesi Düşmesinin Nedenleri

Kombilerde basınç seviyesinin düşmesine yol açabilecek birden fazla neden olabilir. Kombide basınç seviyesinin 1.5 bar altına düşmesinde tesisatta kaçak olması, genleşme tankında gaz miktarının düşmüş olması ve eşanjör delinmesi meydana gelmiş olması çok etkilidir. Bu gibi nedenler ile kombinin basınç seviyesinin sürekli düşmesi ancak sık sık basınç seviyesinin düşmesine bağlı taze su vermek zorunda kalınmasıyla kabaca anlaşılabilmektedir. Kesin ve doğru arıza tespiti için mutlaka profesyonel Buderus Kombi Servisi merkezi hizmetlerine başvuru gerçekleştirilmesi gerekir. Söz konusu kombi arızalarının çözümlerinin mevcut olduğundan, kısa sürede daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalmadan, problemlerin çözümü sağlanabilir.

Kombi Kaçak Sorunlarının Çözümü

Kombinin basınç seviyesinin sürekli olarak 1.5 bar seviyesinin altına inmesine neden olabilecek genleşme tankının gaz miktarının düşmesi, tesisat kaçağı ve eşanjör delinmesi problemleri uzman Viessmann Kombi Servisi teknikerleri tarafından çözülebilir. Bu çerçevede de uzman teknikerler tarafından genleşme tankında gaz seviyesinin düşmesine neden olan kaçak tespit edilip, onarıldıktan sonra ideal miktardaki gaz seviyesi yakalanarak şarj edilir. Eşanjör delinmesinde ise eşanjör değişimi ile kesin onarım sağlanır. Eğer tesisatta bir kaçak var ise bu kaçak noktası tespit edilerek, kaçağın giderilmesi ile çözüm sağlanır. Bu müdahaleler ile kombinin basınç seviyesinin 1.5 bar altına inmesi problemi çözüme kavuşturularak, güvenli ve stabil bir kullanım sağlanabilir. Kombinin basınç seviyesinde stabilizasyonun sağlanıp, sağlanmadığı uzman teknikerler tarafından özel cihazlar ile kontrol edildikten sonra arıza onarımı tamamlanmaktadır. Bu sayede onarım işlemlerinden sonra tekrar basınç seviyesinin düşmesi gibi problemler ile karşı karşıya kalınması söz konusu olmaz.

Loading

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir