Çamaşır Makinesinde Çamaşırlar Neden Yırtılır ve Nasıl Çözülür

Çoğu çamaşır makinesine yönelik olarak standart program çalıştırmalarında çamaşırlar yıkanma esnasında yırtılmakta olduğu yönünde şikayetlerin bulunmaktadır. Bu problemin meydana gelişine yönelik olarak net ve tekil bir etken gösterilmesi mümkün olması da olasılıklar üzerinde değerlendirmeler yapılabilir. Öncelikli olarak çamaşır makinenizin tamburunda çamaşırlarınızdan düşebilen bozuk para, düğme tarzı yabancı cisimlerin takılması çamaşırlarınızın yırtılmasına neden olabilir. Bunun dışında yıkadığını çamaşırlar üzerinde bulunan yapışkan kalıntıların 1000 devir gibi yüksek yıkama programında yıkamanız durumunda çamaşırınızın yırtılmasına neden olabilir.

Çamaşır makinenize koyduğunuz çamaşır oranının da belirtilmiş olan makine kapasitenizin üzerinde olmaması konusunda dikkatli hareket etmeniz gerekiyor. Bunun yanı sıra çamaşır makinenizin körük lastiğinde problem bulunması, lastik ile tambur arasında boşluk kalmış olmuş olabilir ki yine çamaşırlarınızda yırtılma meydana gelmesine yol açabilir. Bu tip durumda da herhangi bir çorap tarzı ürün ile çamaşır makinenizin tamburunun iç yüzeyine sürterek, önlem alabilirsiniz. Bunun yanı sıra tambur delikleri dışa doğru dönmüş ise çamaşırlara takılarak yırtılmalarına neden olabilir, tambur deliğini içe çakma ile düzeltebilirsiniz.

Eğer tüm bunlara dikkat ederek yıkama gerçekleştiriyorsunuz fakat halen aynı problemi yaşamakta iseniz mutlaka Küçükbakkalköy Arçelik Servisi merkezimize başvuruda bulunmalısınız. Daha kapsamlı müdahaleler ile çamaşır makinenizde çamaşırlarınızı yırtan sorunun giderilmesi sağlanır.

Loading

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir