Çamaşır Makinesi Çamaşırları Soğuk Yıkıyor, Nedenleri ve Çözümleri

Çamaşır makinelerinin yıkama programı seçenekleri içerisinde yüksek su sıcaklıklarında yıkama imkanı sunan seçenekler bulunmaktadır. Bu şekilde çamaşırların yapısal özelliklerine uygun şekilde yüksek su sıcaklıklarında yıkanması ve böylelikle çok daha hijyenik hale getirilebilmesi mümkün olur. Bunun için çamaşır makinesinin temel çalışma prensibinde önemli bir rolü bulunan su ısıtıcıları bulunur. Yüksek su sıcaklıklarına kısa sürede çıkılması için güçlü bir makine rezistansı çamaşır makinelerinde bulunur. Çamaşır makinesinin yıkama işlevini yüksek su sıcaklığı olan bir yıkama programı seçilmesine rağmen soğuk suyla yapması durumunda teknik bir arıza olduğu anlaşılabilir. Bu arıza anlaşıldığında çözüm için Göztepe Arçelik Servisi profesyonel hizmetlerine başvuruda bulunulmalıdır.

Çamaşır Makinesinin Soğuk Suyla Yıkamasının Nedenleri

Çamaşır makinesinde yıkama programı sonrasında çamaşırların soğuk olması veya yıkama sırasında makine ön kapağının soğuk olması, yıkamanın soğuk suyla yapıldığının anlaşılmasını sağlar. Eğer yüksek su sıcaklığında yıkama yapacak bir program seçmişseniz böyle bir durum tabii ki teknik bir arıza olduğunu gösterir. Bu nedenle en hızlı şekilde Küçükyalı Arçelik Servisi hizmetlerine başvuruda bulunmalısınız. Çamaşır makinesinin çamaşırları soğuk suyla yıkaması hatalı program seçimi de dahil pek çok nedenle söz konusu olabilir. Makinenin soğuk suyla yıkamasının temel nedenleri arasında rezistans arızası, program aygıtı arızası gelmektedir. Bu teknik aksamda mevcut olan arızalar, çamaşır makinesinin yıkama işlevini soğuk suyla yapmasına neden olur.

Çamaşır Makinesinin Soğuk Suyla Yıkama Yapması Sorunu Nasıl Çözülür?

Çamaşır makinesinin soğuk suyla yıkama yapması durumunda Pendik Arçelik Servisi hizmetlerine başvuruda bulunmalısınız. Uzman teknikerlerimiz tarafından çamaşır makinesindeki rezistans kontrol edilmektedir. Eğer rezistans kireçlenmiş olması ya da arızalanmış olması suyu ısıtma işlevini yerine getirmemesine neden olur. Böyle bir durumda rezistansın sökülerek, yenisiyle değişiminin yapılması gerekir. Bu şekilde yeni rezistans ile yıkama suyunun uygun biçimde ısıtılması sağlanabilmektedir. Çamaşır makinesinin program aygıtında devre sorunlarının söz konusu olması da makinenin suyu ısıtmamasına neden olabilir. Böyle bir durumda bilgisayarlı ortamda program aygıtı cihazı kontrol edilir. Tespit edilen sorunlar 1 yıl garanti desteğiyle çözüme kavuşturulur.

Loading

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir