Çamaşır Makinesi Suyu Sürekli Aynı Gözden Alıyor Sorunu ve Çözümleri

Çamaşır makinelerinde yumuşatıcı, ön yıkama ve normal yıkama için ayrı deterjan bölümleri bulunmaktadır. Çamaşır makinelerinin sol üst kısmında bulunan ve deterjan çekmecesi olarak isimlendirilen bölüme yıkama programı öncesinde koyulan yumuşatıcı, deterjan ve ön yıkama deterjanları(programda varsa) program aşamalarına uygun şekilde makine tarafından alınmaktadır. Bu şekilde en uygun koşullarda yıkama işlemlerinin tamamlanabilmesi mümkün olmaktadır. Ancak çamaşır makinelerinde oluşabilecek kullanım hataları veya arızalar nedeniyle makine sadece tek bir gözden su alımı yapabilir. Bu durumda çamaşır makinesinin kullanımında sorunda oluşturabildiğinden Çengelköy Arçelik Servisi merkezi tarafından profesyonel standartlarda çözümler sağlanmaktadır.

Çamaşır makinesinin sürekli olarak aynı deterjan gözünden su alması durumunda kullanıcıların ilk yapmaları gereken müdahale farklı programları denemek olacaktır. Çamaşır makinesinin diğer yıkama programları seçilerek, yıkama programları tamamlanmaktadır. Bu süreçte çamaşır makinesi yıkama yaparken, makinenin deterjan haznesi özellikle su alımı sırasında hafif açılarak, suyun hangi bölümden geçtiği kontrol edilmelidir. Eğer çamaşır makinesinin her yıkama programında tek bir deterjan gözünden su alımı gerçekleştirdiği tespit edilirse, herhangi farklı bir işlemde daha bulunmadan, profesyonel Ümraniye Arçelik Servisi hizmetlerinden yardım alınması gerekir.

Pendik Arçelik Servisi merkezi uzmanları bölge genelinde her zaman tam donanımlı servis araçları ile müdahale için hazır durumda bulunmaktadır. Bu sayede çok kısa zaman dilimleri içerisinde ilgili adrese ulaşarak, çamaşır makinesinde sadece tek bir gözden su alımı sorununa yol açan teknik arızaların giderilmesi sağlanmaktadır. Çamaşır makinelerinde bu tip sorunların ana kaynağı genellikle kireç, yosun, deterjan ve yumuşatıcı gibi unsurlardan deterjan haznesinde geriye kalan artıkların oluşturduğu kalıp halindeki tıkanıklıklardır. Böyle bir durumda çamaşır makinesi deterjan haznesinin sökülerek, tüm kanal temizliklerinin yapılması ve su taşıyan borularının tıkanıklığa karşı kontrol edilmesi gerekir. Eğer buralarda da tıkanıklık söz konusu ise mutlaka giderilmelidir. Bu şekilde makinenin en kısa zaman dilimlerinde yeniden aktif şekilde kullanılabilir duruma getirilmesi sağlanır. Çamaşır makinesinin deterjan çekmecesi ile kazanı arasındaki bağlantı kanallarında meydana gelebilecek problemlere istinaden de uzman teknikerler tarafından gerekli kontroller sağlanmaktadır. Böylelikle onarım işlemleri sonrasında çamaşır makinesinin ilk günkü performansında bir yıkama ve sıkma gibi fonksiyonları sorunsuz şekilde yerinde getirebilmesi sağlanabilmektedir.

Loading

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir