Bulaşık Makinelerinde Yıkama Suyu Sıcaklığı Ayarları

Piyasada bulunan pek çok bulaşık makinesinde yıkama programı için tam sıcaklık ayarı sağlama açısından kullanıcıya pek fazla alternatif sunulmaz. Bu durumun teknolojik özellikler ya da ürün kalitesi ile ilgili bir bağlantısından ziyade tamamen bilimsel ve teknik bir nedeni bulunmaktadır. Çünkü bir bulaşık makinesi sisteminde ana devir ortalama olarak 65 derece ile 70 derece aralığında sağlanır. Söz konusu sıcaklık değerleri bulaşık makinenizde kullanacağınız deterjanın çözülme sağlaması ve formülünde yer alan etkenlerin aktif hale gelmesi açısından uygundur. Aynı zamanda da bulaşık makinenizde yıkadığınız bulaşıklarda bulunan kurumuş yemek artıklarının ve yağın çözülerek, daha iyi bir yıkamadan geçmesi açısından uygundur. Makinenizin seçilen programı dahilinde ‘durulama’ aşamasına geldiğinde makinenizdeki yıkama suyu sıcaklığı 80 derece ve bir miktar üstündeki sıcaklık değerlerine çıkabilir. Bu sayede bulaşıklarınızın yüksek sıcaklık değerlerindeki su ile bulaşıklarınızdaki kirlerin haricindeki mikroplarında temizlenmesi ile daha etkin bir hijyen sağlanır.

 

Yüksek Sıcaklığın Olumsuz Etkileri Var Mı?

Bulaşık makinenizde belirtilen bu yüksek su sıcaklıkları olumlu etkiler oluşturduğu gibi olumsuz etkilerde oluşturabilir. Özellikle de bir bulaşık makinesinin hem performansı hem de kullanım ömrü açısından son derece önemli bir konu olan kireç açısından. Çünkü bulaşık makinenizin yüksek su sıcaklıklarına ulaşması, diğer etkenlerde sağladığı çözülme gibi su şebekesinden gelen suda bulunan kalsiyum ve magnezyum bileşenlerinde de çözülmeye yol açar.  Bu durumda bulaşık makinenizin içerisinde kireç tortusu oluşumuna mahal verir. İlerleyen süreç içerisinde bu oluşumlar makineniz açısından ciddi sorunlara neden olabilir. Çünkü yoğun kireç tortusu oluşumu makinenizin çalışma performansını olumsuz yönde etkiler. Bu yüzden bulaşık makinenizde en azından ayda bir şeklindeki periyotlarda ‘bulaşık makinesi temizleyicisi’ ürünlerinin kullanımı tavsiye edilir. Bu ürün sayesinde bulaşık makinesindeki yıkamalardan gelen kireç tortuları ile birlikte makinede kalan yağ, yiyecek artıkları gibi faktörlerinde yok edilmesini sağlar. Böylelikle cihazınızı en yüksek performansta kullanabilir ve her yıkamada makineniz temiz bir kokuya sahip olur.

Bulaşık makinenizde her yıkamada kullanacağınız kireç önleyiciler ile de bu kireç tortusu oluşumlarına karşı önemli oranda mücadele edebilirsiniz. Böylelikle makinenizde kirecin oluşturacağı tüm olumsuz etkilerden kurtularak, daha verimli bir kullanım sağlayabilirsiniz. Bulaşık makinenizde kirece bağlı problemler doğru ve ideal kullanım alışkanlıklarınıza rağmen devam ediyorsa 7 gün 24 saat Arçelik Servisi merkezimize başvuru gerçekleştirebilirsiniz.

Loading

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir